Bel 0499/318 997 of mail info@groen-atelier.be
tuinplus-header


Zorg en respect:

IMG_1599Het is de bedoeling van Groen atelier een totaalproject, gaande van de eerste gesprekken tot het afleveren van de tuin, aan te bieden met zorg en respect voor de klant, omgeving en aan te leggen project. De klant is steeds koning zegt het gezegde, en we proberen dit ook steeds waar te maken. Niet alleen de klant verdient de nodige aandacht ook de omgeving waarin het project uitgevoerd wordt. Het plaatje moet kloppen en dit kan enkel bereikt worden als alle factoren binnen het project op elkaar afgestemd geraken.

Maatwerk:

Portael_7Uw tuinproject wordt steeds op maat gemaakt met de beste materialen. Zo mag je er zeker van zijn dat je investering gedurende een lange tijd mee zal gaan. Elke tuin is anders en elke aanleg vraagt dan ook een andere manier van werken. Maar steeds met zorg voor het eindresultaat en de gekozen materialen. Ons werk is pas af als we er zelf ook 100 procent tevreden van zijn.

Vakbekwaamheid:

Een tuin aanleggen kan je doen op verschillende manieren. Bij Groen atelier trachten we dit steeds te doen volgens de regels van de kunst en met de laatste nieuwe technologie√ęn. Wij zijn dan ook heel trots om te kunnen zeggen dat wij een brede basis hebben en vooral de nodige vakkennis om alle tuinwerkzaamheden tot een goed eind te kunnen brengen. Een degelijke opleiding aan de Katholieke Hogeschool Kempen (Bachelor in de Agro en Biotechnologie afstudeerrichting tuinontwerp – tuinaanleg), ervaring in de tuinaanleg en boomkwekerijsector, regelmatige bijscholingen tijdens de wintermaanden, studiedagen,… staan hiervoor garant. Dit is de manier waarop wij ons onderscheiden van vele andere tuinfirma’s

–> Laureaat ‘Jong Talent 2013-2014′ in een wedstrijd van de Vlaamse Tuinaannemer

member_mediumWij zijn ook lid van de Belgische Federatie Groenvoorzieners omdat professionaliteit en kwaliteit zeer belangrijk zijn!

Milieuvriendelijkheid:

Stilaan investeren wij in machines met een op de rug gedragen batterij. Iets duurder in aankoop maar onbetaalbaar voor mens en milieu. Minder trillingen, veel minder lawaai geen uitlaatgassen, minder gewicht, geen CO2 uitstoot,… Kortom prettiger werken met tevreden klanten, buren en gasten. Uiteraard kunnen we voorlopig nog niet zonder onze gemotoriseerde machines. Hiervoor gebruiken we steeds de milieuvriendelijke brandstof Aspen 2 takt. Deze brandstof stoot veel minder schadelijke uitlaatgassen uit dan de klassieke brandstof. Dit is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor de personen die dagelijks met dergelijke machines in de weer zijn. Er worden veel minder schadelijke gassen ingeademd en het is veel aangenamer werken. Om de machines te smeren worden er steeds biologisch afbreekbare middelen gebruikt.

Duurzaamheid:

Het gebruik van chemische producten om plagen, ziektes,… te vermijden wordt zoveel mogelijk tot een minimum herleid. Enkel wanneer het echt niet anders kan worden deze producten ingezet. We trachten altijd eerst een milieuvriendelijke aanpak te zoeken en als deze er is zullen we die ook voorleggen aan u als klant en uitvoeren.

Ecologie:

We werken steeds met organische meststoffen in plaats van kunstmeststoffen. Deze laatste hebben meestal een zeer snel effect, maar dat effect is ook altijd weer snel uitgewerkt. Dat is niet zo bij organische meststoffen, zij werken trager, langer, en hebben een veel gunstiger effect op het bodemleven en de bodem. Het effect van deze meststoffen is
misschien iets minder snel te zien, maar op lange termijn heeft het gebruik ervan enkel voordelen. De bodem is actiever (meer bodemleven), word voedzamer, droogt minder snel uit en heeft een veel gunstiger effect op de beplanting. De bodem is het centrale element in de tuin. Het is hierin dat bomen, struiken, vaste planten en gazons moeten groeien. Als de bodem niet in orde is komt de tuin niet tot zijn recht. Alles begint dus steeds bij het in orde maken van de bodem.

Wij gebruiken deze meststoffen al enkele jaren bij onze vaste klanten en het effect op lange termijn is er.

Planten:

1289502145_resized

Planten zijn de bouwstenen van de tuin en geven deze een apart uitzicht of roepen een
bepaalde sfeer op. Planten leven voortdurend in relatie met de omgeving, bodem, insecten, zon en schaduw. Plantenkennis is zeer belangrijk voor Groen atelier en hieraan wordt dan ook voortdurend gewerkt. Speciale cursussen, vakliteratuur, studie uitstappen, opvolgen van beplanting in eigen tuin, aanplanten van speciale plantensoorten en de opkweek van vaste planten. Ook zullen de materialen en planten die gebruikt worden zoveel mogelijk afkomstig zijn uit eigen regio of land.

Gebouwd op mensen:

De basis van ons bedrijf zijn onze mensen. Mensen die dagdagelijks in uw tuin bezig zijn, bij warm, koud, goed of slecht weer. Vakmensen gepassioneerd door en voor hun job, met elk’s hun eigen¬†specialiteiten. Gedreven om met hun handen de mooiste projecten tot een goed einde te brengen. Dat….. is vakmanschap!

Bij Groen atelier zijn we fier op onze mensen, en dat dragen we graag uit!

 

Investeren in groen, loont altijd!

Comments are closed.

Groen atelier, beleef een uniek stukje groen dichtbij huis!